Πίτα με λιαστές ντομάτες
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Τρίβετε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη (ή τις κόβετε πολύ ψιλές) και τις βράζετε σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά. Ψιλοκόβετε όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέσα στο κατσαρολάκι με τη σάλτσα, και προσθέτετε τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Απλώνετε τα μισά φύλλα του πακέτου σε ταψί (τα στρώνετε ώστε να εξέχουν οι άκρες τους), αλείφοντας το κάθε ένα με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Στη συνέχεια στρώνετε τη γέμιση και κατεβάζετε τις άκρες των φύλλων ώστε να καλύψουν τη γέμιση. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας και πάλι ενδιάμεσα με μαργαρίνη. Χαράζετε ελαφρά από πάνω την πίτα, αλείφετε με λίγο μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο, τη καταβρέχετε με λίγες σταγόνες νερού με τα δάχτυλά σας, και την πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι να δείτε την πίτα σας να ροδοκοκκινίζει.