Χταποδάκι με μέλι και μπαλσάμικο στη λαδόκολλα
Υλικά
1 χταπόδι φρέσκο ή ξεπαγωμένο
7-8 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
4 κουταλιές της σούπας μέλι
6 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά το χταπόδι (μην ξεχάστε να αφαιρέσετε το «δόντι» που βρίσκετε ανάμεσα στα πλοκάμια) και το βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι κι ελάχιστο νεράκι (συμπληρώνετε λίγο μόνο αν δείτε ότι το νερό εξατμίζεται). Σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά. Κόβετε τρία μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας (τέτοια ώστε να μπορείτε να τυλίξετε και με τα 3 μαζί το χταπόδι σας). Βάζετε στο κέντρο της λαδόκολλας το χταπόδι, τις σκελίδες του σκόρδου, το μέλι, το μπαλσάμικο, λίγο ζουμάκι από αυτό που έμεινε στην κατσαρόλα που βράστε το χταπόδι σας, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και το ελαιόλαδο (αν το χταπόδι σας ήταν κατεψυγμένο συμπληρώστε κι ελάχιστο αλατάκι). Κλείνετε καλά την τριπλή λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα πουγκί το οποίο δένετε με ένα σπάγκο και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ½ – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει, όσο εσείς θέλετε, το χταπόδι σας.