5. Πιπερο-τυροσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά
6-7 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
200γρ φέτα πικάντικη
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
3 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Αλάτι, πιπέρι (αν έχετε βάλτε μπούκοβο)
Εκτέλεση
Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν εξωτερικά. Τις βγάζετε από το γκριλ, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο μπλέντερ ή σε μούλτι και τις πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μούλτι το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι λίγο αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι ή με το χέρι σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό το μπολ προσθέτετε και τον πολτό πιπεριάς. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε για αλάτι και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr