Υλικά
Εκτέλεση
Για να αρωματίσετε τη λοσιόν σας θα πρέπει αρχικά να μπορέσετε να «εγκλωβίσετε» κάπως το άρωμα της σοκολάτας και του μπισκότου. Αυτό γίνεται εύκολα αν χρησιμοποιήσετε 2 καλά πλυμμένα γυάλινα βάζα και μια αλκοολούχο λοσιόν (οινόπνευμα χαμηλότερων βαθμών). Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτετε στο βάζο. Στο άλλο βάζο ρίχνετε μερικά μπισκότα (1/3 πακέτο περίπου) θρυμματισμένα. Καλύπτετε και τα 2 υλικά με αλκοολούχο λοσιόν (ρίχνετε τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά σας με περίπου 2 δάχτυλα αλκοολούχου λοσιόν). Αφήνετε τα βάζα σε ζεστό μέρος (πχ κοντά σε ένα καλοριφέρ το χειμώνα ή σε σημείο που τα βλέπει ο ήλιος το καλοκαίρι) για 7 μέρες περίπου. Για καλύτερα αποτελέσματα ανακινήστε τα βάζα μια φορά την ημέρα ώστε να βοηθήσετε τα αρώματα να απορροφηθούν από την αλκοόλη. Μετά από 7 μέρες ανοίξτε τα βάζα! Θα εντυπωσιαστείτε από τη μυρωδιά. Σουρώστε με τη βοήθεια φίλτρου γαλλικού καφέ και κρατήστε το «βάμμα» σοκολάτας και μπισκότου σε ξεχωριστά, καθαρά γυάλινα βάζα. Βάλτε 1-2 κουταλιές της σούπας από το κάθε βάμμα μέσα στο μπουκάλι της λοσιόν και προσθέστε και λίγη γλυκερίνη. Ανακινήστε πολύ καλά και δοκιμάστε τη λοσιόν! Δεν μυρίζει υπέροχα;;; Προσπαθήστε να φτιάξετε κι άλλα βάμματα όπως από καραμέλες, κανέλλα, βανίλια κτλ και φτιάξτε έτσι τη δική σας μοναδική λαχταριστή λοσιόν!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr