6 Πεντανόστιμα πιάτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra2_home.jpg

06

6. Γλυκιά κολοκυθόπιτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

syskeyasiaΥλικά

800γρ. κολοκύθα (καθαρισμένη)
200γρ. ζάχαρη λευκή
200γρ ζάχαρη καστανή
250γρ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
100γρ. ανθότυρο
100γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
50γρ. ξανθές σταφίδες 
2 φύλλα κουρού 
Κανέλα
Βούτυρο για επάλειψη
Ζάχαρη άχνη, κανέλα για γαρνίρισμα  

Εκτέλεση

Θρυμματίστε το ανθότυρο. Κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήστε την κολοκύθα μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέστε το σιμιγδάλι και το βούτυρο, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα λίγα λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας. Κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά, την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, 1 κουταλάκι κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί, στρώστε μέσα 1 φύλλο σκεπάζοντας λίγο τα πλαϊνά του ταψιού, ρίξτε τη γέμιση και ισιώστε τη. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο και ενώστε το με το κάτω. Βουτυρώστε καλά τις γωνίες και την επιφάνεια του φύλλου. Ψήστε την κολοκυθόπιτα για περίπου 1 ώρα σε φούρνο, τα πρώτα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, έπειτα στους 150 βαθμούς. Σερβίρετέ την κρύα, αφού την πασπαλίσετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr