6 Πεντανόστιμα πιάτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra2_home.jpg

04

4. Κοκκινιστό κότσι με χυλοπίτες και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

syskeyasiaΥλικά

1500γρ. κότσι μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρές μερίδες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
¼ σελινόριζας κομμένη σε μικρούς κύβους
2 κονσέρβες ντοματάκια στο χυμό τους, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ζάχαρη
½ πορτοκάλι
1 δαφνόφυλλο
1 ξύλο κανέλας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
500γρ. παπαρδέλες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε και το κρέας κομμένο σε μερίδες. Προσθέτετε τα καρότα και τη σελινόριζα και μετά από περίπου 15 λεπτά προσθέτετε τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι, το δαφνόφυλλο, την κανέλα και αλατοπίπερο. Προσθέτετε στο φαγητό 2 ποτήρια (ζεστό) νερό και σιγοβράζετε το φαγητό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 2½  ώρες. Εντωμεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε για 2 λεπτά την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος μέχρι να “ροδίσει”. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο το κρέας με τη σάλτσα πάνω στα ζεστά μακαρόνια.