3. Χειμωνιάτικη κρεατόσουπα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Εκτέλεση
Βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξαφρίζετε αν χρειαστεί. Στραγγίζετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, όλα τα λαχανικά και τις μερίδες του κρέατος. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, προσθέστε τον κύβο βοδινού και λίγο νεράκι (ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά), τη δάφνη και αλατοπίπερο και αφήστε τα να μαγειρευτούν όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν. Θα χρειαστεί να τα αφήσετε για τουλάχιστον 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσει πολύ το κρέας. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και μέσα στο ζωμό που έχει μείνει προσθέτετε το κριθαράκι. Όταν το κριθαράκι βράσει, ρίχνετε μέσα και πάλι το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα. Ανακατεύετε έως ότου η σούπα χυλώσει ελαφρώς (αν θέλετε να χυλώσει πιο γρήγορα μπορείτε να προσθέσετε σε λίγο ζωμό 1 κουταλιά κορν φλάουερ και να το προσθέσετε στην κατσαρόλα). Τέλος, όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.