6 Πεντανόστιμα πιάτα με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra2_home.jpg

02

2. Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

syskeyasiaΥλικά

8-10 μεγάλα μανιτάρια τύπου πόρτο μπέλο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο πράσο
2 ψιλοκομμένες πορτοκαλί πιπεριές
2 ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μεγάλο αυγό
1/3 κούπα τριμμένο τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τα μανιτάρια σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον και μετά το κρεμμύδι,το πράσο και τις πιπεριές. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε για λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τον μαϊντανό, τα τυριά, την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, το αυγό και λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με την φρυγανιά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε τα μανιτάρια στο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά, ώστε να ροδίσει η επιφάνεια. Τα σερβίρετε ζεστά.