1. Μοσχαράκι μπουκίτσες με κριθαράκι και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Εκτέλεση
Βάζετε τις μπουκίτσες μοσχαρίσιας ελιάς σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και την τοποθετείτε στη φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια σουρώνετε, πλένετε καλά το κρέας και το αφήνετε να στραγγίσει καλά από τα νερά του. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, και ρίχνετε αρχικά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν (αλλά όχι να μαυρίσει το σκόρδο). Συνεχίζετε προσθέτοντας το κρέας, το οποίο, αφού το σοτάρετε για λίγα λεπτά, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε επίσης τον κύβο λαχανικών και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνετε την τομάτα μαζί 3 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, αλάτι (όχι πολύ γιατί μετά θα προσθέσετε και το τυρί) και πιπέρι χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε το κρέας για αρκετή ώρα να βράσει και να μαλακώσει.
Όταν βράσει αφαιρείτε τα κομμάτια του κρέατος και το τοποθετείτε σε ένα σκεύος που μπορείτε να σκεπάσετε ώστε να διατηρηθεί ζεστό. Στο ζουμάκι που έχει μείνει βάζετε να βράσει το κριθαράκι και το αφήνετε έτσι ώστε να ψηθεί και να είναι σε μία κατάσταση παχύρρευστη. Σε αυτό το σημείο προσθέτετε το βούτυρο χαμηλών λιπαρών και λίγη Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος κι ανακατεύετε.
Σερβίρετε το κριθαράκι σε βαθιά πιάτα και μοιράζετε από πάνω τις μοσχαρίσιες μπουκίτσες τις οποίες βουλιάζετε μέσα στο κριθαράκι. Πασπαλίζετε τα πιάτα με αρκετή Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος και με μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη.