Υλικά
5 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μακρόστενα στικς, πάχους μισού δαχτύλου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ρίξτε 1 κουταλιά λάδι σε δύο ρηχά ταψιά. Σε ένα μπολ ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και τις πατάτες. Προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Απλώστε τις πατάτες στο ταψί και προσέξτε να μην είναι η μία πάνω στην άλλη, γιατί έτσι δεν θα γίνουν τραγανές. Ψήστε τες για περίπου 20 λεπτά και προς το τέλος του ψησίματος αυξήστε τη θερμοκρασία για να γίνουν τραγανές και να ροδοκοκκινίσουν!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr