7. Μακαρόνια aglio olio e peperoncino
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε σε τηγάνι με άφθονο καυτό ελαιόλαδο, μαζί με την πιπερίτσα. Την πιπερίτσα μπορούμε να την ρίξουμε ολόκληρη και να την αφαιρέσουμε στη συνέχεια, ή να τη θρυμματίσουμε, για πολύ πιο πικάντικη γεύση. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας τα υλικά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ξανθύνουν. Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και καυτά όπως είναι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι, να ανακατευτεί και αυτός και να πάει παντού. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καεί, οπότε δεν τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι πριν από τα μακαρόνια. Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα αχνιστά μακαρόνια με άφθονη Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr