5. Ταλιατέλες με καυτερή σάλτσα και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Υλικά
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε τις τομάτες στο μπλέντερ και μετά στο τηγάνι, αφού έχουν κάψει λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και την κανονική και τις ρίχνουμε κι αυτές. Το ίδιο κάνουμε και με τη φέτα ζαμπόν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο την τσικουδιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πάρει μια βράση.
Για τις ταλιατέλες:
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, αδειάζουμε το νερό της κατσαρόλας και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να “κάψουμε” τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τις στραγγισμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε για να κάψει το λάδι παντού. Αμέσως, ρίχνουμε την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος και ανακατεύουμε όσο τα ζυμαρικά είναι ζεστά, για να λιώσει η ζυμήθρα και να πάει παντού. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα.