7 Υπέροχες συνταγές ζυμαρικών με Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

zimithra_home.jpg

04

4. Πένες με κιμά και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος

Υλικά

500γρ. πένες
syskeyasia¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
800γρ ντομάτες ψιλοκομμένες στον χυμό τους
1 κουταλιά ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον κιμά. Τον σοτάρετε απ’ όλες τις πλευρές για 7-8 λεπτά ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και αφήνετε τα λαχανικά με τον κιμά να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μετά προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα κιμά. 1-2 λεπτά πριν τελειώσει ρίχνετε στη σάλτσα και την κρέμα  γάλακτος. Εντωμεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, λίγο λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να είναι αλ ντέντε. Σουρώνετε τις πένες και τις ρίχνετε μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα κιμά (γι αυτό φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο σκεύος/τηγάνι για τη σάλτσα του κιμά). Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.