4. Πένες με κιμά και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Υλικά
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον κιμά. Τον σοτάρετε απ’ όλες τις πλευρές για 7-8 λεπτά ν’ αλλάξει χρώμα και να μισοψηθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και αφήνετε τα λαχανικά με τον κιμά να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μετά προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ζάχαρη. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 25 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα κιμά. 1-2 λεπτά πριν τελειώσει ρίχνετε στη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος. Εντωμεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, λίγο λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να είναι αλ ντέντε. Σουρώνετε τις πένες και τις ρίχνετε μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα κιμά (γι αυτό φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο σκεύος/τηγάνι για τη σάλτσα του κιμά). Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.