2. Παραδοσιακές μακαρούνες με βούτυρο και «καμένη» Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικες μακαρούνες ή οποιοδήποτε παραδοσιακό ζυμαρικό προτιμάτε (ή χοντρά μακαρόνια παστίτσιου)
Φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε λίγο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και σουρώνετε (πρέπει να είναι ελαφρώς αλ ντέντε όταν θα τα σουρώσετε). Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε και την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος. Καβουρδίζετε την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα τις μακαρούνες (ή όποιο άλλο ζυμαρικό χρησιμοποιήσατε). Ανακατεύετε, σερβίρετε και γαρνίρετε το κάθε πιάτο με τα φυλλαράκια της ρίγανης (ή τριμμένη ξερή ρίγανη) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.