1. Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα, κάπαρη και Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, και τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και το κουκουνάρι για λίγα δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά (χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα σοτάρισμα γιατί αν μαυρίσει το σκόρδο θα πικρίσει). Προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες την κάπαρη και τη μισή ποσότητα από την Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος. Ανακατεύετε και πάλι και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά. Ψιλοκόβετε τα φύλλα του βασιλικού και τα προσθέτετε κι αυτά μέσα στην μακαρονάδα σας. Πασπαλίζετε με πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο) και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με όση Τριμμένη Ζυμήθρα Ήπειρος επιθυμείτε.