Υλικά
700ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
8-10 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρετε αμέσως (ζεστό). Η συνταγή είναι ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες μέρες ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας σαν επιδόρπιο οίνο!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr