6. Μοσχαράκι με κάστανα, δαμάσκηνα κα μαυροδάφνη
Υλικά
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τις μπουκίτσες του κρέατος για όλο το βράδυ στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ που έχετε ρίξει τη μαυροδάφνη, το ξίδι, λίγο θυμάρι και τα φύλα της δάφνης (φροντίστε να σκεπάσετε καλά το μπολ είτε με το καπάκι του ή με μεμβράνη). Την επόμενη μέρα βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα σκόρδα μέχρι να ξανθύνουν. Στραγγίζετε καλά και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί το κρέας (κρατάτε τη μαρινάτα) και το ρίχνετε κι αυτό στην κατσαρόλα να σοταριστεί από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε στη συνέχεια το κορν φλάουερ, ανακατεύετε καλά να πάει παντού και αδειάζετε στην κατσαρόλα τη μαρινάτα της μαυροδάφνης. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει άλλη μια βράση (περίπου 10 λεπτά). Στη συνέχεια μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή βαθύ ταψί το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Μετά ξεσκεπάζετε, ρίχνετε μέσα στο ταψί και τα κάστανα και τα δαμάσκηνα και ψήνετε το φαγητό για άλλα 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστό πάνω σε πουρέ πατάτας.