1. Σαλάτα με ροκφόρ, κρέμα γάλακτος και πορτοκάλι
Υλικά
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τις σταφίδες σε ένα ποτήρι που έχετε βάλει μέσα λίγο γλυκό κρασί, τις αφήνετε εκεί μέχρι να φουσκώσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση). Με ένα μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώστε να σφίξει, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει σαν σαντιγί. Μόλις σφίξει, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε απαλά. Στολίζετε την σαλάτα σας με τη «μους» μυρωδικών λίγο πριν τη σερβίρετε! Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τη σαλάτα σε ατομικές μερίδες μέσα σε ψηλά ποτήρια, για πιο ωραία εμφάνιση!