10 Υπέροχες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

10YperoxesXmasRecipes_home.jpg

09

9. Ζεστό κρασί με πορτοκάλι και μυρωδικά

Υλικά

700ml (1 μπουκάλι) κόκκινο κρασί
2 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
8-10 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρετε αμέσως (ζεστό). Για να το διατηρήσετε ζεστό μπορείτε να γεμίσετε την γυάλινη κανάτα της καφετιέρας φίλτρου και να την αφήσετε ανοιχτή ώστε να το ζεσταίνει.