10 Υπέροχες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

10YperoxesXmasRecipes_home.jpg

05

5. Πανσέτα ψητή με μέλι και μουστάρδα

Υλικά

1 ½ κιλό πανσέτα ολόκληρη, χωρίς κόκαλο
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

Πασπαλίστε καλά την πανσέτα με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο σκόνη σκόρδου. Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε την πανσέτα να ψηθεί στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ελέγχοντας ανά μισάωρο μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νεράκι. Σε ένα μπολ βάζετε περίπου 1 φλιτζάνι μέλι (ή λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε τη σάλτσα σας πολύ γλυκιά) κι αραιώνετε με λίγο νεράκι. Προσθέτετε τη μουστάρδα (προσθέστε μια πικάντική μουστάρδα για πιο έντονη γεύση) κι ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα.  Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος ξεσκεπάζετε την πανσέτα από το αλουμινόχαρτο, την περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού-μουστάρδας και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ολόκληρο το κομμάτι ή κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου.