3. Λαζάνια με πράσα και καπνιστό σολομό
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το φρέσκο σολομό ψιλοκομμένο. Σοτάρετε για ακόμη 2 λεπτά. Σβήνετε με τη βότκα και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί κρέμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Σε ένα πυρέξ που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο αδειάζετε το 1/3 του μίγματος των αβγών. Από πάνω στρώνετε τα μισά λαζάνια και πάνω από αυτά το μισό μείγμα των πράσων. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και ρίχνετε το μισό από το μείγμα αυγών που έχει μείνει. Από πάνω στρώνετε τη δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μείγμα των πράσων. Τελειώνετε περιχύνοντας με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και πασπαλίζετε με τριμμένα τυριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για περίπου 40 λεπτά ώστε να ροδίσει η επιφάνεια.