Πατατοσαλάτα πολύχρωμη

new35_patatosalata.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

400γρ. πατάτες
2 μήλα κόκκινα
130γρ. μανιτάρια φρέσκα
75γρ. παντζάρια (μόνο οι βολβοί)
1 κλωναράκι σελινο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
100γρ. ζαμπόν άπαχο

Για τη σάλτσα

200γρ. γιαούρτι αγελαδινό 1% λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μαζί με το σέλινο και τα παντζάρια και ψήνουμε τα μανιτάρια σε αντικολλήτικο τηγάνι. Κόβουμε τα μήλα και το ζαμπόν σε κύβους και κάνουμε το ίδιο με τα υλικά που έχουμε βράσει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά με τα μανιτάρια, χτυπάμε το λάδι, το γιαούρτι και το ξίδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή την πατατοσαλάτα. 

Ζαφειράκη Αγγελική

 Διαιτολόγος – Διατροφολόγος