Δημητριακά και Άμυλο
Το ψωμί ολικής άλεσης είναι χαμηλό σε λίπος και παράλληλα υψηλό σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, τα οποία βοηθούν στην αίσθηση πληρότητας και αποτρέπουν την υπερκατανάλωση. Διαλέξτε ψωμί ολικής άλεσης για τα τοστ και τα σάντουιτς σας και ως συνοδευτικό των γευμάτων σας.
Αποφύγετε αρτοσκευάσματα πλούσια σε λίπος, όπως ντόνατς, διάφορα κεκάκια και κρουασάν. Σε αυτά τα τρόφιμα, πάνω από το 50% των θερμίδων προέρχονται από λίπος. Σνακ όπως μπάρες δημητριακών ή μπισκότα ολικής άλεσης θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκό χωρίς να προσθέτετε πολύ λίπος στη διατροφή σας.
Κρύα και ζεστά δημητριακά είναι συνήθως χαμηλά σε λίπος. Αλλά για να είστε σίγουροι, να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες τροφίμων.
Αποφύγετε τα τηγανητά σνακ όπως πατατάκια και τσιπς τορτίγιας. Δοκιμάστε καλύτερα τις εκδοχές που είναι χαμηλά σε λίπος ή ψημένα στον φούρνο, εφόσον δεν μπορείτε να τα αποκλείσετε εντελώς.