Λιπαρά, έλαια και γλυκά
Η κατανάλωση πολλών τροφίμων με υψηλά ποσοστά λίπους όχι μόνο προσθέτει περισσότερες θερμίδες (που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε παχυσαρκία και πρόσληψη βάρους), αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών. Καρδιαγγειακές ασθένειες, διαβήτης, μερικές μορφές καρκίνου και η οστεοαρθρίτιδα έχουν όλα συσχετισθεί με δίαιτες υψηλές σε λίπος. Εάν καταναλώνετε πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε υψηλές τιμές χοληστερόλης αίματος και στεφανιαία νόσο.