Αντιμετώπιση
Αύξηση φυτικών ινών στη διατροφή είναι το πρώτο βήμα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με αύξηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών καθώς και δημητριακών, για παράδειγμα: μούρα, ακτινίδια, φράουλες, χουρμάδες. Επίσης φακές, αγκινάρες, μπιζέλια και μπρόκολο. Τέλος σιτάρι ολικής αλέσεως, σίκαλη και βρώμη. Οι φυτικές ίνες θα πρέπει να λαμβάνονται σε ποσότητα 20-25γρ ημερησίως και πάντα σε σταδιακή αύξηση της ημερήσιας ποσότητας για αποφυγή φουσκώματος, αερίων και κοιλιακού πόνου.