Η καλύτερη συνταγή για οικονομική γαριδομακαρονάδα

new33_6468356a_m.jpg

Υλικά για 6-8 άτομα

500γρ κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες
750γρ (1 ½ πακέτο του μισού κιλού) μακαρόνια Νο7
400γρ (1 συσκευασία) ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
250γρ (1/2 συσκευασία) χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κέρατα ή ξανθές πιπεριές ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 κομμάτι φέτα περίπου 150-200γρ (σε μέγεθος πακέτου τσιγάρων)
3-5 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί για μακαρόνια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 σφηνάκια ούζο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να βράσει η σάλτσα και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και το ούζο. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει ο μαϊντανός, να εξατμιστεί το αλκοόλ από το ούζο και να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Τέλος ρίχνετε τις κατεψυγμένες γαρίδες και αφήνετε τη σάλτσα σας να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να εξατμιστεί το περιττό νερό που θα δημιουργηθεί από τον πάγο που περιβάλλει τις γαρίδες. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Εντωμεταξύ βράζετε τα μακαρόνια μέσα σε νερό που έχετε προσθέσει λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σουρώνετε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στη συνέχεια με τη σάλτσα. Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τη σάλτσα με τις γαρίδες και το τριμμένο τυρί κι ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή κι ανακατεύετε που και που μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν σχεδόν όλη τη σάλτσα!

Καλή σας όρεξη!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr