Υλικά για 6-8 άτομα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνετε για περίπου 10 λεπτά να βράσει η σάλτσα και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και το ούζο. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 10 λεπτά ώστε να μαλακώσει ο μαϊντανός, να εξατμιστεί το αλκοόλ από το ούζο και να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Τέλος ρίχνετε τις κατεψυγμένες γαρίδες και αφήνετε τη σάλτσα σας να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να εξατμιστεί το περιττό νερό που θα δημιουργηθεί από τον πάγο που περιβάλλει τις γαρίδες. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Εντωμεταξύ βράζετε τα μακαρόνια μέσα σε νερό που έχετε προσθέσει λίγο αλάτι και 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σουρώνετε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, γιατί θα συνεχίσουν να ψήνονται στη συνέχεια με τη σάλτσα. Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τη σάλτσα με τις γαρίδες και το τριμμένο τυρί κι ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή κι ανακατεύετε που και που μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν σχεδόν όλη τη σάλτσα!
Καλή σας όρεξη!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr