Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά μουλιάζετε για λίγο την ζελατίνα σε κρύο νερό. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε στο μπλέντερ τη σάρκα του πεπονιού και ρίξτε και τον χυμό λεμονιού. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το μισό πουρέ πεπονιού να ζεσταθεί, στύβετε την ζελατίνη από το νερό και την ρίχνετε κι αυτή στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον υπόλοιπο πουρέ του πεπονιού. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Εντωμεταξύ, χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες ώστε να έχετε μια αφράτη σαντιγί. Τέλος, ενώνετε την σαντιγί με το μίγμα του πεπονιού, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα πολύ απαλά (για να μην «καθίσει η σαντιγί). Αφήστε τη μους πεπονιού στο ψυγείο να παγώσει καλά (ένα βράδυ). Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, γαρνίροντας με λεπτές φέτες πεπονιού.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr