Μαρμελάδα πεπόνι

new33_marmeladapeponi.jpg

Η συγκεκριμένη μαρμελάδα αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για κίτρινα τυριά!

Υλικά

750γρ. αργίτικο πεπόνι (καθαρό βάρος μετά το καθάρισμα)
200γρ. ζάχαρη
70ml λευκό ξύδι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Κόψτε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Αφήστε το για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επομένη μέρα θα το μεταφέρετε σε κατσαρόλα και το φέρνετε σε θερμοκρασία βρασμού. Ξαφρίζετε (αν χρειαστεί) και προσθέτετε το ξύδι. Μπορείτε να λιώσετε εντελώς τα κομμάτια του πεπονιού με την κουτάλα του πουρέ ή να μεταφέρετε για λίγο το μίγμα στο μπλέντερ και να το πολτοποιήσετε (εκτός αν έχετε ραβδομίξερ που μπαίνει απευθείας μέσα στην κατσαρόλα). Βράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και στο τέλος προσθέτετε τη βανίλια.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr