Υλικά
500γρ γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
1-2 καυτερές πιπεριές Jalapeno ή 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 τομάτα περασμένη στον τρίφτη
αλάτι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατλεύετε τις γαρίδες με τις καυτρές πιπεριές που εχετε ψιλοκόψει, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Τις αφληνετε να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα στο ψυγέιο.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητκό τηγάνι, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του. Μόλις κάψει, Ρίχνετε τις γαρίδες και τις αφήνετε για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ρίχνετε στη συνέχεια την ντομάτα, αλάτι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε για άλλα 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρετε βάζοντας σε κάθε πιάτο μερικές ροδέλες από πολύχρωμες πιπεριές, ψιλοκομμένο αγγούρι, πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr