Σαλάτα με χόρτα, ψητό χαλούμι και KRISPIES ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
Υλικά για 4 μερίδες
12 KRISPIES ολικής άλεσης για το σερβίρισμα
1 κιλό χόρτα (σταμναγκάθι ή βλίτα ή χόρτα του βουνού)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γραμ. χαλούμι
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από μισό λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα χόρτα, πλύνετε τα και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά. Στραγγίστε τα και ρίξτε τα κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Αφήστε τα για 10 λεπτά και μετά στραγγίστε τα.
Κόψτε το χαλούμι σε φέτες. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μαντεμένια σχάρα να ζεσταθεί και ψήστε το χαλούμι αφήνοντάς το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα χόρτα και ρίξτε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τις ντομάτες και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τα παξιμάδια σπασμένα και το ψημένο χαλούμι.