Μπρουσκέτα με φέτα και πατέ ελιάς και παξιμάδια “Μεσόγειος Γεύση”
Υλικά για 16 μπρουσκέτες
16 πολύσπορα παξιμάδια “Μεσόγειος Γεύση”
30 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. της σούπας κάππαρη
1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
2 φιλετάκια αντσούγιας σε λάδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
250 γραμ. ψιλοκομμένη φέτα
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιείστε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις ελιές με την κάππαρη, τις αντσούγιες, το ελαιόλαδο, το βασιλικό και το σκόρδο. Αλείψτε τα παξιμάδια με το μείγμα, βάλτε από ένα φύλλο ρόκας, μοιράστε το κρεμμύδι και τη φέτα και σερβίρετε.