Χούμους με αρακά και KRISPIES
Υλικά για 8 μερίδες
KRISPIES χωρίς ζάχαρη για το σερβίρισμα
250γραμ. αρακάς
1 σκελίδα σκόρδο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού ξερός δυόσμος
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
αλάτι, πιπέρι
φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε και βάλτε τον αρακά στο πολυμίξερ. Προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το δυόσμο, το ταχίνι και λίγο πιπέρι. Πολτοποιείστε το μείγμα και σερβίρετέ το με τα φύλλα του βασιλικού επάνω στα KRISPIES.