Υλικά
2 φιλέτα σολομού
½ φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
Χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε μέσα τα φιλέτα του σολομού να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Κόψτε για το κάθε φιλέτο από ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω ακουμπήστε από ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλτε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί το φιλέτο σολομού, ρίξτε και αρκετή από τη μαρινάδα και τυλίξτε καλά, αρχικά το αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με το αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα 2 κομμάτια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, στη συνέχεια ανοίξτε ώστε να μπορούν να ξεροψηθούν για λίγο από πάνω και αφήστε για άλλα 5-10 λεπτά.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr