9. Γεμιστό καλαμάρι αντί για γεμιστό κοτόπουλο
Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα ωραίο τραπέζι και θες να αντικαταστήσεις το γεμιστό ρολό κοτόπουλο με κάτι νηστίσιμο αλλά εξίσου εντυπωσιακό και νόστιμο, τότε δοκίμασε να κάνεις γεμιστά καλαμάρια. Όσο πιο μεγάλα καλαμάρια βρεις, τόσο πιο εύκολο αλλά κι εντυπωσιακό θα γίνει το φαγητό σου!
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε το ρύζι, την τομάτα, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα που φτιάξατε και τα τοποθετείτε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για να μη φύγει η γέμιση από τα καλαμαράκια, κλείνετε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περιχύνετε το υλικό που τυχόν έμεινε στο σκεύος, ρίχνετε το κρασί και το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και τα αφήνετε να ψηθούν στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Προσθέτετε λίγο νεράκι όταν βλέπετε ότι χρειάζεται.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr