4. Τσουρέκι Πουτίγκα
Υλικά
Για την κρέμα:
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τους κύβους από το τσουρέκι. Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας με τα αυγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια το γάλα και την κρέμα. Περιχύνουμε με το μίγμα τους κύβους του τσουρεκιού και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά το μίγμα να μουσκέψει το τσουρέκι. Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες (που έχουμε στραγγίσει καλά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Ρίχνουμε σε ¼ φλιτζανιού γάλα το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά, ενώ το υπόλοιπο γάλα, η κρέμα γάλακτος και η ζάχαρη μπαίνουν σε κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το γάλα με το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μας πήξει η κρέμα χωρίς να σβολιάσει. Βγάζουμε από τη φωτιά μετά από 2 λεπτά έντονου ανακατέματος. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Σερβίρουμε κόβοντας ένα κομμάτι πουτίγκα το οποίο γαρνίρουμε με μια “γενναία” δόση κρέμας και πασπαλισμένη κανέλα.