2. Κορμός με τσουρέκι
Υλικά
3-4 φέτες τσουρέκι (250γρ)
4 κουταλιές της σούπας (κοφτές) κακάο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
250γρ μαργαρίνη (1 κεσεδάκι)
1 αυγό
Λίγο κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψουν καλά ρίχνετε το αυγό, το κονιάκ (ή λικέρ) και το κακάο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα κόβετε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Ρίχνετε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγετε ώστε να δημιουργήσετε έναν κύλινδρο. Βάζετε τον κορμό (ή «σαλάμι») στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει καλά. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε 5 λεπτά πριν το γλυκό από την κατάψυξη ώστε να μπορέστε να το κόψετε καλύτερα.
Για να γλιτώσετε κάποιες θερμίδες χρησιμοποιήστε λιγότερη ζάχαρη και μαργαρίνη μειωμένων λιπαρών.