Πασχαλινά κουλουράκια του αυγού
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη μισή ζάχαρη ώσπου να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Από τη μαρέγκα αυτή θα χρειαστούμε μόνο 3 χούφτες. Την υπόλοιπη την πετάμε. Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε αφράτο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους μέσα στο μίγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις βανίλιες και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Εντωμεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ξεκινάμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά (ίσως δεν χρειαστεί όλο το αλεύρι). Αφήνουμε τη ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα που θέλουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα βγάλουμε από το ταψί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
One comment
Pingback: Πλέξτε εντυπωσιακά τσουρέκια: 4 τρόποι πλεξίματος – dietup.gr
Comments are closed.