12 Πασχαλινές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε!

home.jpg

02

Μαγειρίτσα κοτόπουλου: Ελαφριά πρόταση για όσους δεν τρώνε εντόσθια

Υλικά

1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος και μπούτια)
3 μαρούλια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κονιάκ
2 αυγά και 1 ασπράδι
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό μαζί με τα φύλλα δάφνης να βράσουν για 20 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο για λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο σιγά-σιγά βάζοντας και λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, ρίχνουμε και τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο αυγολέμονο λίγες κουταλιές από του ζουμάκι της μαγειρίτσας. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην μαγειρίτσα και ανακατεύουμε απαλά. Καλή όρεξη!