Υλικά
4-5 πιπεριές μακριές (κέρατα)
1 πακετάκι (300γρ περίπου) ανθότυρο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ντομάτα (για το τέλος)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι όχι πολύ
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις πιπεριές. Τις πιπεριές, τις κόβουμε στο πάνω μέρος και δημιουργούμε ένα καπάκι. Γεμίζουμε με τα υλικά που έχουμε ανακατέψει, κλείνουμε το καπάκι από τις πιπεριές με μια οδοντογλυφίδα, απλώνουμε τη μια κουταλιά ντομάτας από πάνω και βάζουμε στο φούρνο. Στον συμβατικό φούρνο για 3/4 της ώρας (προθερμασμένος) , στον φούρνο μικροκυμάτων για 5’ – 7’ .
Τη συνταγή, αν δεν τη θέλουμε ελαφριά, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε, προσθέτοντας στη γέμιση, διάφορα τυριά, π.χ. φέτα, γκούντα κλπ, αλλά και μπέικον, και ζαμπόν κ.α. Επίσης μπορούμε να ρίξουμε λάδι ή βούτυρο πάνω από τις γεμισμένες πιπεριές…
Κατερίνα Θεοχάρη
Ριζόμυλος Βόλου