Υλικά
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τις φτερούγες. Τις αφήνετε να στεγνώσουν καλά και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με την γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις αλείφετε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με καρυκεύματα. Αλευρώνετε τις φτερούγες, τις βάζετε σε ένα τρυπητό και τινάζετε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζετε μέσα εκεί τις φτερούγες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Εντωμεταξύ φτιάχνετε και τη σάλτσα: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη, την καυτερή πάπρικα και το ουίσκι και σιγοβράζετε για 7-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη σερβίρετε σε ένα μπολάκι δίπλα από τις φτερούγες, βουτάτε τις φτερούγες μέσα στη σος και απολαμβάνετε! Προσοχή στην κατανάλωση γιατί οι θερμίδες της συνταγής είναι αρκετές…
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr