Αγκινάρες: Η διατροφική τους αξία

new32_3061362_m.jpg

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα λαχανικά που οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι εξοικειωμένοι μαζί τους. Καλλιεργούνται κυρίως στο χώρο της Μεσογείου, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό λαχανικό. Μία μεγάλη αγκινάρα περιέχει περίπου 25 θερμίδες, καθόλου λιπαρά και είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Μπορεί εύκολα να εισαχθεί στη διατροφή μας είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως συστατικό σε σάλτσες, σως σαλάτες κ.τ.λ..

Βασιλική Μ. Γκέσου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος