8. Φυλλικό οξύ
Το φυλλικό οξύ φαίνεται να είναι μία από τις ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου μας, οι οποίοι ευθύνονται έντονα για την διάθεση μας. Πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος είναι το συκώτι, οι φακές, το σπανάκι, τα μαυρομάτικα φασόλια και τα σπαράγγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φυλλικό οξύ των ζωικών τροφίμων είναι πιο ανθεκτικό στο μαγείρεμα σε σύγκριση με αυτό των φυτικών τροφίμων, που όταν μαγειρεύονται μπορεί να χάσουν από το 40% έως και το 70% της περιεκτικότητάς τους!