11. Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε, η οποία ανήκει στην οικογένεια λιποδιαλυτών βιταμινών, λειτουργεί ευεργετικά για τα εγκεφαλικά κύτταρα, δρώντας αντιοξειδωτικά και καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες. Είναι από τις σημαντικότερες βιταμίνες που εμποδίζουν το οξειδωτικό στρες ενώ έρευνες τη συνδέουν με τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Η βιταμίνη Ε φαίνεται να προστατεύει τα Ω3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του μυαλού και, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, στην καλή διάθεση! Καλές πηγές της βιταμίνης Ε είναι το ελαιόλαδο, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, τα αμύγδαλα, τα δημητριακά και το συκώτι.