Όταν οι γυναίκες φθάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος ούτως ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών. Η απαιτούμενη ποσότητα ημερήσιας κατανάλωσης φολικού οξέος είναι τουλάχιστον 400mgr/day.
Μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος λαμβάνετε καταναλώνοντας επαρκείς ποσότητες σε
- μοσχαρίσιο κρέας και συκώτι,
- αυγό,
- εσπεριδοειδή και φυσικό χυμό από πορτοκάλι,
- πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως π.χ σπανάκι),
- μπρόκολο,
- ξηρά φασόλια και μπιζέλια,
- ρεβίθια,
- ξηρούς καρπούς
- αρακά
Επιπλέον, εμπλουτισμένα τρόφιμα, πλούσια σε φολικό οξύ είναι
- τα δημητριακά,
- το ρύζι
- το ψωμί
Τέλος, πλούσιες πηγές φολικού οξέος είναι ειδικά εμπλουτισμένα τρόφιμα σε B9 ή συμπληρώματα διατροφής complex B – B9.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών