Τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας και η διατροφική τους αξία

taedesmatakatharasdeyteras_home.jpg

04

4. Χαλβάς

Ο χαλβάς είναι ένα τρόφιμο που προέρχεται από το σησάμι, μέσω ταχινιού (πολτός αλεσμένου σησαμιού). Αποτελείτε κατά κύριο λόγο από λιπαρά και είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου, σεληνίου, μαγνήσιου και ψευδάργυρου. Περιέχει πολλές θερμίδες, περίπου 500 ανά 100g, και έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωση του.

arrow_previous arrow_next