13. Κρεμμύδι
Το ταπεινό αυτό λαχανικό δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό μπορεί να κάνει στη διατροφή σου! Είναι φτωχό σε θερμίδες και νάτριο, αλλά πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες που του προσδίδουν, εκτός από τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ το χρώμιο που περιέχεται στο κρεμμύδι έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνει τις λιγούρες για γλυκά και συναφή σνακ! Φτιάξε με 2-3 κρεμμύδια μια νόστιμη κρεμμυδόσουπα, την οποία μπορείς να συνοδεύσεις με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί που έχεις αλείψει με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο. Επίσης, μπορείς να ψήσεις κρεμμύδια μαζί με άλλα λαχανικά στο γκριλ δίνοντας έτσι στο κρεμμύδι μια ακόμη πιο γλυκιά γεύση. Για να μην δακρύζεις την ώρα που καθαρίζεις κρεμμύδι βάλ’ το για λίγη ώρα πριν στο ψυγείο ή καθάρισέ το κάτω από τρεχούμενο νερό ή απορροφητήρα!