15 Υπέροχες σάλτσες για ψητό κρέας

15yperoxessaltsesgiapshta_home.jpg

07

7. Σάλτσα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος για ψητό κρέας

Υλικά

500γρ (στραγγισμένο βάρος) μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
300ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει και σοτάρετε για λίγο το κρεμμύδι μέχρι να «γυαλίσει». Ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σοτάρετε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα μανιτάρια να σιγοψηθούν για περίπου 10 λεπτά. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά ανακινείτε καλά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.

arrow_previous arrow_next