14. Σάλτσα με κονιάκ
Υλικά
200γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100ml ζωμό κρέατος (ή μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό με 1 κύβο βοδινού)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, θυμάρι, πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζετε στο κατσαρολάκι σας την μαργαρίνη και σοτάρετε εκεί το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τελευταίο το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση και να μειωθούν κάπως τα υγρά και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά (λίγο από το καθένα). Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις κι ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει. Όταν θα αρχίσει να πήζει ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το κονιάκ, ανακατεύετε, αφήνετε να πήξει λίγο περισσότερο και αφαιρείτε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που βιάζεστε και θέλετε η σάλτσα σας να πήξει πιο γρήγορα προσθέστε στο μίγμα ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ.