10. Σάλτσα από ψητές κόκκινες πιπεριές
Υλικά
6 κόκκινες γλυκές πιπεριές τύπου Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, bbq, γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Ψήστε επίσης 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με την φλούδα τους. Βάλτε στη συνέχεια τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το με το καπάκι του ή με μεμβράνη για να «ιδρώσουν» και να ξεκολλήσει εύκολα η φλούδα τους από την ψημένη σάρκα της πιπεριάς. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και βάλτε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια βελούδινη κόκκινη σάλτσα. Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν ντιπ ή να την αλείψετε σε μπρουσκέτες που θα πασπαλίσετε με παρμεζάνα και θα τις ψήσετε.