2. Ορεκτικό: Μανιτάρια Πόρτο Μπέλο γεμιστά
Υλικά
Εκτέλεση
Μην πλύνετε τα μανιτάρια σας, γιατί θα απορροφήσουν πολύ νερό και δεν θα γίνουν νόστιμα! Καθαρίζετε το εσωτερικό (σκουρόχρωμο μέρος) των μανιταριών, ξεφλουδίζετε το επάνω μέρος τους και τα πετάτε. Αφαιρείτε τα κοτσάνια τα οποία ψιλοκόβετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυκόφτη/μίξερ). Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τη 1 σκελίδα σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα περιχύνετε με αυτό τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με λίγο δεντρολίβανο (ή αν έχετε βάζετε 2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο) και αφήνετε να μαριναριστούν για λίγη ώρα. Βάζετε τα μανιτάρια, με το άνοιγμα προς τα πάνω και μαζί με την μαρινάτα τους, να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την άλλη σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη, να σοταριστούν. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών. Αφήνετε το μίγμα να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του (10-15 λεπτά). Εντωμεταξύ, βάλτε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά και στους 180 βαθμούς, μέσα σε ένα μικρό πυρέξ, τις φέτες του μπέικον να ξεροψηθούν. Βγάλτε, αφήστε τις να κρυώσουν για λίγο και ψιλοκόψτε τις. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπέικον, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το μίγμα κρεμμυδιού-πιπεριάς-μανιταριών και τη μαγιονέζα. Γεμίστε με το μίγμα το εσωτερικό των μανιταριών, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και βάλτε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.